Nieuws

New Balance nieuwe team

Het is Bob gelukt om een nieuw team te vinden. Hij heeft zich per direct aangesloten bij Team New Balance, dat onder leiding staat van trainer Johan de Wit. "Sporttechnisch gezien was dit mijn eerste keus", verklaart Bob. "Financieel gezien niet, want het budget van de ploeg is van een dusdanig niveau dat het ook echt om het sporttechnische moet gaan. Maar dat vind ik ook niet erg, want ik heb zeker nog ambitie."

Na vier jaar de BAM-ploeg bij Jillert Anema, komt er nu dus iets nieuws op Bob's weg. "De samenwerking daar was gewoon over. De klik was er niet meer. Ik had nieuwe uitdagingen nodig en die vind ik hier bij een op de langebaan gerichte ploeg. Daarbij zijn alle opties open om aan te sluiten bij een marathonploeg."

Zijn keus voor New Balance heeft zeker ook te maken met trainer De Wit, verklaart Bob. "Johan heeft de laatste jaren bewezen rijders harder te laten rijden. Daar ben ik benieuwd naar en ik krijg de mogelijkheid om andere rijders wat van mijn ervaring mee te geven. In Berlijn ging de ploeg destijds ook beter rijden en bij BAM versloeg Jorrit mij uiteindelijk zelfs. Maar ik heb ook mijn eigen ambitie nog en die ligt wel weer bij de WK afstanden in Heerenveen. Ik zou daar graag meestrijden op de vijf en tien kilometer en het liefst uiteindelijk de wereldtitel pakken."

De afgelopen week verbleef Bob voor het eerst met het team op een trainingskamp in Italië. "Daar heb ik weer schaatsspecifieke trainingen gedaan, iets wat de afgelopen vier jaar niet op het programma stond. Ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor deze nieuwe jonge talentvolle ploeg."

Delen