Nieuws

Mooie avond in Haarlem

Met een goed gevoel kan Bob terugkijken op de zondagavond in Haarlem georganiseerde lange afstand wedstrijd. Mede op zijn initiatief werd daar een internationale 10 kilometer verreden. "Het was een leuke avond met mooie tijden", laat Bob tevreden weten. "Zowel bij de heren als de heren neo's werd op de tien kilometer een baanrecord gereden en bij de vrouwen gebeurde dat op de vijf kilometer."

Bovenal werd het een mooie strijd in Haarlem, waarbij hard gereden werd. Dat ondervond Bob zelf ook. "Met veel wind, maar prachtig ijs reed Alexej Baumgartner in 14.02 minuten al het baanrecord en in het kwartet erna kwam ikzelf aan de start. Helaas kon ik niet mee met het tempo van Erik-Jan Kooiman. Hij reed 13.49, maar ik reed wel eindelijk weer en het was een prima rit na een trainingsblok. Dit is een mooie opsteker voor het vertrouwen."

Tevreden
Uiteindelijk kwam Bob zelf tot een tijd van 14.03 minuten. "Daarmee kon ik tevreden zijn. Ik heb de tijd genomen om in mijn slag te komen, maar Kooiman was toen al vertrokken. Het gat bleef de laatste tien ronden wel gelijk. Ik kijk dus terug op een mooie tien kilometer baanwedstrijd op mijn baan in Haarlem. Die heb ik goed opgebouwd, ondanks de wind. En dat met een marathon in de benen, want ik heb zaterdag ook nog prima gereden in Deventer."

Oudste record
Ook over de andere deelnemers was Bob zeer te spreken. "Jordan Belchos in 14.17 en Thomas Henrik Søfteland in 14.19 reden ook prima ritten. Daarnaast verbeterde Remco Schouten het baanrecord bij de neo-senioren. Bij de vrouwen deed Jade van der Molen dat op de vijf kilometer. Zij reed het 30 jaar oude baanrecord van Yvonne van Gennep, het oudste baanrecord op een nog in gebruik zijnde baan, uit de boeken."

Klik hier voor de uitslagen.

Delen