Nieuws

Laatste 10 kilometer tijdens NK

Topschaatser Bob de Jong schaatst dinsdag 29 December in dienst van Team Corendon zijn laatste 10 KM op een kampioenschap. De 39- jarige routinier maakte dit vandaag bekend.

Bob de Jong: "Na een goede en mooie zomer getraind te hebben, is het super dat ik nu samen met Team Corendon de winter in gegaan ben, helaas moet ik echter concluderen dat de resultaten in de wedstrijden niet goed genoeg meer zijn, ik sta voor het eerst niet op het podium tijdens een NK afstanden.
Mijn doel was om dit laatste seizoen nog  te strijden om een plek op het WK afstanden als dat was gelukt, zou dat een prachtige beloning zijn geweest! Gezien het hoge niveau op de 10 KM moet er een klein wonder nodig zijn om mijzelf in de WK ploeg te rijden na mijn 5 KM van afgelopen zondag. Tijdens het NK allround is er nog één mogelijkheid echter is het onzeker of ik daar kan starten na drie afstanden. Natuurlijk is dat erg balen want de 10 KM is echt mijn afstand. Diepgaan is niet het probleem maar mijn rugblessure wel, ik heb de laatste weken samen met het begeleidings team kei hard gewerkt aan een voorspoedig herstel van mijn rugblessure. Dinsdag wil ik een strakke 10 KM neerleggen zoals jullie gewend zijn van mij, ik zal het mentale gevecht aangaan en ben dan ook erg blij dat ik de mogelijkheid heb om hier in een vol Thialf te kunnen schaatsen, helaas moet ik dan ook concluderen dat het morgen mijn laatste 10 km op een toernooi zal zijn. Ik ga mijn best doen maar ook om te gaan genieten!"

Bob debuteerde op het NK in 1995 met een derde plek en behaalde 31 medailles tijdens de 20 NK afstanden en is daarmee de meest succesvolle Nederlandse schaatser. Op 21 Februari zal Bob in Haarlem ook nog één 10 KM rijden tijdens een speciale lange afstand wedstrijd, die opgezet is om rijders meer ervaring op te laten doen.

Over Bob de Jong
Bob de Jong (Leimuiden, 13 november 1976) maakte in Berlijn november 1996 zijn WC debuut, is gespecialiseerd in de lange afstanden: vijf en tien kilometer. In 2006 in Turijn won hij de gouden olympische medaille op de 10.000 meter. Stapte als eerste schaatser over op de klapschaats. Bob staat in de boeken met het Wereld Record op 3.000m en 5.000m Nederlands Record op vaste schaatsen.

Medaille overzicht

 

Olympische Spelen

WK

NK

Goud

1

7

8

Zilver

1

8

11

Brons

2

5

12

Bob heeft twee maal de Ard Schenk (2006 and 2011) award gewonnen en de Oscar Mathissen Award in 2011

Delen