Nieuws

Genoten van bijzondere tijd

De afgelopen periode was zeker een bijzondere. Met de Canadese ploeg heb ik heel goed kunnen trainen in Calgary en in de training waren regelmatig goede tijden te zien. Helaas, met de wedstrijden heb ik het er dit jaar niet meer uit gekregen. Wel heb ik kunnen genieten van een mooie winter zonder natuurijs. Bij het Corendon team had ik een heerlijke ploeg om mij heen, een professioneel schaatsteam waar alles geregeld was.

Vlak voor de World Cup in Heerenveen in december protesteerde mijn lichaam en dat ik me moest afmelden voor deze wedstrijd deed me veel pijn. De conclusie was dat ik nooit meer op het wereldtoneel zou acteren.

Op 29 december, bij de NK afstanden reed ik dan mijn laatste tien kilometer in een vol Thialf. Vechtend tegen te tranen ben ik naar de start toe gereden. Hoewel ruim onder mijn niveau, was het een prima rit in 13,24 minuten. Het was goed zo, na ruim 20 jaar aan de wereld top te hebben gestaan. Een prachtige periode met veel hoogtepunten en enkele leerzame dieptepunten. In Haarlem heb ik vervolgens echt mijn laatste tien kilometer gereden, waar de jeugd klaar stond om het stokje over te nemen.

Carl Mureau heeft in 6 maanden tijd veel kunnen samenvatten in een biografie, Bob-Anders. Die hebben we met ArkoMedia en Sport Stories op 11 maart gepresenteerd. Een dag later heeft de KNSB mij een hele grote verrassing gegeven, de KNSB oeuvre prijs.

Nu staan er nieuwe uitdagingen te wachten. Het vinden van de juiste route in mijn maatschappelijke carrière. De ervaring in het schaatsen mag niet verloren gaan, maar ook de bouw trekt me. Het is kijken of er mogelijkheden zijn om deze twee werelden te kunnen gaan combineren.

Bob

Delen