Nieuws

Klaslokalen bouwen in Kenia

In de afgelopen weken was Bob in Kenia, waar hij voor Blessed Generation twee kleine klaslokalen en één grote heeft gemaakt. "Samen met mijn vader en acht andere vrijwilligers hebben we in acht dagen een groter handarbeidlokaal kunnen maken, met elektra en extra lichtpunten", vertelt hij. "Daarnaast hebben we volop met de studenten muziek gemaakt, gesport en de docenten leerzame spelen zoals monopolie geleerd, zodat ze straks aan de leerlingen kunnen uitleggen hoe met geld om te gaan."

Er was ook een extra programma. "Tussendoor zijn we enkele keren een safari gaan doen. Ik ben samen met mijn vader op out-reach gegaan in Malindi. Het was indrukwekkend om te zien wat de stichting daar lokaal betekent. Voedselpakketten en een micro credit programma, het bouwen van een huisje voor dakloze kinderen en de moeders de hele dag onderweg opzoek naar werk. Aan het eind troffen we een jongen van 15 jaar die gebeten was door een vis. Dat was een week geleden en zijn voet was opgezwollen met een grote witte plek van de beet. In zijn gezicht zag je de pijn waar hij al dagen mee liep. ‘Naar het ziekenhuis’, riep ik meteen maar dat was niet eenvoudig. Er was toestemming en budget nodig. Uiteindelijk heb ik €6,- betaald en  vier weken later wordt hij nog steeds behandeld en rijdt de stichting hem elke dag naar het ziekenhuis voor het schoonmaken."

Uiteraard lagen de bouwwerkzaamheden niet stil. "De laatste dagen hebben we het lokaal kunnen afmaken. En met een goed gevoel verlaten wij Ruiru. De studenten kunnen nu verder met hun opleiding. Dorien, Gieske, Jaap, Grytsje, Dorine, Henriëtte, Tine en Renee bedankt voor jullie ondersteuning!"

Delen