Nieuws

Ook in 2018 weer 10 kilometer in Haarlem

Op zaterdag 10 maart 2018 wordt in Haarlem alweer voor de vierde keer een speciale wedstrijd georganiseerd, mede gegangmaakt door Bob. Bij een gebrek aan tien kilometer wedstrijd besloot hij vier jaar geleden een wedstrijd op hoog niveau in het leven te roepen. Dat deed hij destijds al met de Baancommissie Haarlem (BCH) van het KNSB Gewest Noord-Holland/Utrecht en zo is het nog steeds. Ook dit seizoen dus, waarbij naast de tien kilometer voor mannen ook een vijf kilometer wedstrijd voor vrouwen wordt verreden.

"Het doel van deze wedstrijd is om rijders de mogelijkheid te geven een tien kilometer te rijden", vertelt Bob. "En de vrouwen dus een vijf kilometer. Dat slaat ook aan, bleek de afgelopen jaren. Ieder jaar werden er meerdere baanrecords verbroken. En nu, staat in 2018 dus alweer de vierde editie op de kalender van de KNSB. Daarbij zijn we weer een stapje verder, want het is verplaatst naar de zaterdagavond. De marathonfinale is een week eerder en de WK allround wordt dat weekend in Amsterdam verreden."

Bob ziet het als een ideale gelegenheid voor een mooie combinatie. "Het is een vol schaatsweekend. Na een middag voor de TV te hebben gezeten is het een heerlijke avond om op de ijsbaan live de tien en vijf kilometer te kijken, waarbij je direct de rijders van de toekomst en enkele toppers aan het werk ziet."

Rijders kunnen zich inschrijven via schaatsen.nl.

Delen