Nieuws

Met Korea klaar voor eerste World Cup wedstrijden

De zomer zit erop en de nieuwe ploeg van Zuid-Korea is bekend. In de afgelopen zes maanden hebben we ons met elf allrounders voorbereid op de trials in Seoul. Na een pittig kamp in Calgary zijn alle rijders goed en fit teruggekomen. De spanning steeg en we telden de dagen af naar de wedstrijd. Waar ik niet van op de hoogte was, is dat de ploeg na de trials ophield en dat de schaatsers teruggingen naar hun Universiteit of club, tenzij… Juist, de nieuwe ploeg bestaat nu uit de World Cup rijders.

De ploeg is bekend en daarin zitten vier nieuwe rijders, wat geen verrassing genoemd mag worden. SuengHoon Lee en BoReum Kim zijn geen onbekende namen en ook Min Seok Kim stond bij mij al op het vizier. Wel een verrassing was de 17-jarige JeaWon Jung. Hij trainde de zomer al met SheungHoon mee er dat resulteerde in een tweede plek op de vijf kilometer.

Volgende week vertrekken we naar Heerenveen voor de eerste World Cup. Dan kijken we hoe we er internationaal op staan. Want met de tijden hier in Seoul kon ik wel happy van worden. Er zijn drie mannen die onder de 6.20 kunnen rijden en ook 1.45 in de benen hebben. En met HyunJun Joo op de reservebank, vertrouw ik op mooie uitslagen.

De vrouwen zijn vooral in de breedte sterker, nu JiWoo Park harder is gaan rijden en met haar ook SeonYoung Noh. De samenwerking zal daar goed moeten zijn, maar de mogelijkheden liggen er.

Bob

Delen