Nieuws

Stavanger een mooi voorbeeld voor Leiden

Een week na de eerste World Cup wedstrijd in Heerenveen, stond in het Noorse Stavanger alweer de volgende op het programma. Natuurlijk was Bob ook daar weer aanwezig als assistent bondscoach van de Zuid-Koreaanse schaatsploeg. "Het was heerlijk om op deze voor mij nieuwe baan te mogen zijn", zo vertelt hij. "Stavanger, aan de westkust van Noorwegen, heeft een mooi baantje waar een heerlijke sfeer kan zijn met minder publiek."

Bob zag er ook een goed voorbeeld in. "Wat mij betreft is dit een prachtig voorbeeld hoe de nieuwe ijsbaan in Leiden er uit kan komen te zien. Ook omdat de kosten hier beperkt bleven en het wel een prachtige trainingsbaan is. Het is dan een 400 meter baan wat mijn voorkeur heeft in Leiden, maar de nu geplande 333 meter is al fantastisch natuurlijk om de nieuwe talenten te laten beginnen. Ik roep de  lokale omliggende gemeentes  dan ook graag op om hun bijdrage te leveren. Kijk naar Esmee Visser in Stavanger. Ook zij is begonnen in Leiden bij onze ijsclub Nut en Vermaak."

Buiten die mooie baan, zag Bob zijn schaatsers ook goed presteren in Noorwegen. "Onze Koreanen reden prima afstanden. Dat was niet goed voor een overwinning, maar wel een keurige vierde plek op de 1500 meter en Seung Hoon plaatste zich voor de olympische tien kilometer. Bij de dames was deze plek niet te verwachten, maar er was wel een PR voor onze JiWoo. Nu op naar Calgary!"

Delen