Nieuws

Verder op weg richting de Spelen

We zijn weer even verder op de weg richting de Olympische Spelen. En er zijn ook weer wat gebeurtenissen achter de rug. Zoals de World Cup's in Noord Amerika, waar ik wat meer van had verwacht. Door de snelle tijden in Europa dacht ik wel dat onze schaatsers zich in Calgary of Salt Lake City  via de time ranking naar de Spelen zouden rijden.

Het kwam er niet van. Door een licht virus in Calgary mistte een niet fitte rijder op twee tiende een plek en de dames startten te langzaam en kwamen uiteindelijk ook net tekort. Nu zijn de dames aangewezen op de reserveplekken. Wel kan de focus op de ploegenachtervolging. Helaas is het geen top team, maar zijn het drie gelijkwaardige rijdsters die echt een uitschieter nodig gaan hebben.

De manen hebben in Heerenveen laten zien dat ze goed samen kunnen werken, maar we zijn ook kwetsbaar met slechts drie rijders. Op de massstart staan ze er goed op, maar dat wordt een andere wedstrijd dan alle andere wedstrijden.

Met Kerst en nieuwjaar hebben we goed kunnen trainen en het nationale allround toernooi gereden. Dat de World Cup ploeg de beste rijders waren, werd daar bevestigd. Het zomer team zat er kort op, maar er kwamen geen nieuwe namen namen naar voren. Lee Seung Hoon was de beste op drie afstanden won bij de heren en Park JiWoo was de sterkste bij de dames, met winst op alle afstanden.

Rest mij nu nog één ding; Ik wens jullie allen een goed 2018 toe!

Bob

Delen