Nieuws

Eindelijk Winterspelen waarbij het echt koud is

In de afgelopen weken was de focus uiteraard vol gericht op de Olympische Spelen. Daarbij hebben we met de Koreaanse ploeg in de Gangneung Oval kunnen trainen. Het voelde erg goed om in een prachtige nieuwe, warme, hal te kunnen trainen. Dat is toch wel anders dan in Seoul, waar we rijden in een hal die na de bouw in de jaren tachtig nooit een opknapbeurt heeft gehad. Het ijs is er prima, alleb is de temperatuur in de hal rond de tien graden en wordt hij ook erg intensief gebruikt, zowel door de jeugd als recreanten.

Onze trainingen doen we in twee groepen. Een deel traint veel op de shorttrack en laat de langebaan een aantal weken gewoon liggen. Het andere deel rijdt veel wedstrijden, waaronder afgelopen weekend, waar de junioren het kampioenschap reden en de kwalificatie voor het WK junioren was. Ook een testwedstrijd in Gangneung was onderdeel van de voorbereidingen.

Voor onze damesploeg was het even lastig, omdat Noh zich niet op een individuele afstand had gekwalificeerd en daardoor door de ISU niet uitgenodigd werd. Echter, door de (niet welkome) Russen kwam de oplossing en werd ze alsnog ingeschreven.

Het olympische dorp is inmiddels open, maar wij zullen daar wat later in trekken, om zo de drukte nog even uit te stellen en in rust te kunnen trainen. De temperaturen zijn darbij wel echt winters hier en dat blijft ook nog wel even zo. Eindelijk een Winterspelen waarbij het echt koud is. Als je deze kant op komt, neem dan een warme jas mee en wellicht je schaatsen. Je weet het nooit; wellicht kan er op het meer geschaatst worden!

Bob

Delen