Nieuws

Zaterdag 9 maart weer Bloksma 10 kilometer

Op zaterdag 9 maart 2019 wordt in Haarlem alweer voor de vijfde keer een speciale wedstrijd georganiseerd, mede gegangmaakt door Bob; Bloksma Bob’s 10 kilometer. Bij een gebrek aan tien kilometer wedstrijden besloot Bob vijf jaar geleden een wedstrijd op hoog niveau in het leven te roepen. Dat deed hij destijds al met de Baancommissie Haarlem (BCH) van het KNSB Gewest Noord-Holland/Utrecht en zo is het nog steeds. Ook dit seizoen dus, waarbij naast de tien kilometer voor mannen ook een vijf kilometer wedstrijd voor vrouwen werd verreden.

Om 20.00 uur zullen de 3 kwarteten dames starten op de 5 kilometer, gevolgd door de 5 kwarteten (4 rijders) op de 10 kilometer, voordat de avond wordt afgesloten met een Mass start voor junioren (10 ronden). Dit jaar zijn we verrast door het hoge aantal inschrijvingen van jonge rijders en ervaren rijders. We hebben veel rijders teleur moeten stellen door de beperkte tijd.

Internationaal hebben we één jonge rijder uit Duitsland dit jaar, verder vele rijders uit de regio Leimuiden, Noordwijk en Haarlem. Wij kijken er naar uit dat er baanrecords gebroken kunnen worden. Onderstaand de startgroepen waaruit wij zaterdag 19.00 uur in de juryruimte de loting zullen verrichten. De startgroep geeft een indicatie over de starttijden van desbetreffende rijder. Voor het eerst is er een Wisselbeker beschikbaar gesteld voor Bloksma Keukens en daarnaast zijn er verschillende andere bekers voor de snelste rijders.

Het programma van de Bloksma 10 kilometer Bokaal 2019:
20.00 uur: 5 kilometer dames
20.20 uur: 10 kilometer heren
21.45 uur: Mass start dames junioren
21.55 uur: Mass start heren junioren

Inschrijving met rijders informatie

Delen